Malta photo diary

19.8.19

Ahoj! Od včerejška jsem už doma, právě teď mířím (snad naposled) na kontrolu do nemocnice a troufám si říct, že pro mě prázdniny dnešním dnem končí. Čeká mě už jen brigáda a autoškola (také snad naposled). Moc ráda bych se tu ale poohlédla zpět a zrekapitulovala si mé poslední dva týdny strávené na Maltě. Let's get into it!

Po sobotním výletu na ostrovy Gozo a Comino jsem se v neděli jen poflakovala po Gziře a Sliemě - městech, které byly centrem téměř veškerého studentského dění. Samozřejmě jsem nevynechala nákupy v Zaře a toulky maltskými uličkami, které mi stále nabízely krásný pohled na všechny ty barevné balkóny. Kromě odjezdu tří spolubydlících z Polska se o víkendu nic přelomového nestalo.

V pondělí ráno jsem se jako vždycky vydala do naší jazykovky, kde mě čekal poslední týden studia. Ve třídě nám přibyly holky z Kolumbie, Brazílie a asi šedesátiletá paní z Polska. Poslední týden ve škole jsem si užila asi nejvíce. Byla jsem už úplně rozmluvená, zvyklá na spolužáky a učitele a většinou to byla Saule a já, kdo nahlas přednášel své názory před třídou. Bavili jsme se o národnostních rozdílech, o Praze, o filmech, o našich babičkách a jejich vyprávění o tom, jak za komunismu u nás nebyly banány. Přála bych vám vidět překvapené výrazy Kolumbijců, kteří kdykoliv jen vytáhnou ruku z okna a mají fresh juice. 


Do naší host family přibyly další dvě cestovatelky. Jedna slečna ze Španělska (kterou jsem sice tipovala na sedmnáct, ale nakonec z ní vylezlo, že jí je dvacet šest) a šestnáctiletá Alexandra z Polska.

Úterní večer byl B O Ž Í. S mojí litevskou kamarádkou jsme se dohodly, že si dáme noční plavání. Po večeři jsme se sešly na pláži mezi Gzirou a Sliemou, kde jsme při západu slunce plavaly v krásně teplé vodě, probíraly nejrůznější témata od školství až po potraty (při banálních konverzacích si nejlíp procvičíte slovní zásobu!) a užívaly života. 
Cestou domů, okolo desáté večer, jsem už jen přemýšlela nad tím, jak jsem šťastná, spokojená a vděčná za všechno a všechny, co kolem sebe mám. A také jsem se těšila na rodiče (asi stárnu, ale fakt jsem se jich po těch dvou týdnech a půl skoro nemohla dočkat), se kterými jsem se měla brzy potkat. 



Ve středu jsme si opět odseděly ty dvě hodinku a půl dlouhé vyučovací hodiny ve škole a hned poté jsme se Saule zamířily na pláž. Cestou jsme se stavily pro nejlepší ice coffee a homemade proteinové kuličky. To bylo něco pro nás. Na útesech jsme se vydržely slunit asi až do pěti odpoledne. V podvečer mě už čekalo jen milé setkání s rodiči, kteří přiletěli na dovču za mnou. Pozvala jsem je na návštěvu k sobě domů (to zní divně, co?), seznámila s mojí host mamčou Mariou a provedla je Gzirou. Večer jsme se opět rozloučili a rodiče odjeli do jiné části ostrova, na svoje Airbnb. 

Na obrázku může být: 3 lidé, smějící se lidé, strom a venku

Poslední dva dny ve škole utekly jako voda. Sblížila jsem se s Alex, která mi dokonce ve čtvrtek večer udělala gelové nehty (na které s sebou měla nemalou výbavičku i s lampičkou). Já si fakt umím najít kámoše, haha. Říkala jsem si, že jsem v naší host family jako v beauty salónu. Po třítýdenním pobytu odcházím s kratšími, zdravými vlasy a novými nehty. Co víc si přát? 


V pátek jsem dokončila jazykový kurz, obdržela certifikát s úrovní angličtiny C1 a celé to oslavila s holkama na pláži. Po večeři jsme s Alex ještě vyrazily do města na kebab, naposledy se prošly po promenádě a do dvou do rána klábosily na jejím balkónu, který byl rozlohou větší než celý můj pokoj pro dva. 
Není k dispozici žádný popis fotky.


V sobotu jsem si musela přivstat, protože už v deset ráno na mě čekal transfer, aby mě převezl z mého dosavadního domova v Gziře do města Zejtun, kde mě čekalo další společné ubytování s rodiči přes Airbnb. 

Nemohla jsem ale odjet bez rozloučení se Saule, se kterou jsme se za ty dva týdny neskutečně sblížily a já si ji opravdu oblíbila. Naposledy jsme se sešly ve Msidě na snídani v kavárně Busy Bee (kterou mimochodem fakt doporučuju, takže jestli se někdo chystáte na Maltu, tak kavárna Busy Bee a hlavně města Msida, Gzira, Sliema a Saint Julians, nesmí zůstat bez povšimnutí! :D), slíbily si, že
 se určitě do budoucna navštívíme a rozešly se každá jiným směrem.
Jak se máte vy?

32 comments

  1. Nádherné fotografie, hneď by som tam šla tiež :)

    ReplyDelete
  2. Byla to paráda, od začátku až do konce. Líbí se mi, jak jste si jazykový kurz prodloužili s rodinou. Je hezké, že za tebou přijeli. :)

    Každopádně potraty a školství bych teda za "banální konverzace" vůbec nepovažovala! Právě naopak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moc děkuju! :) Také jsem byla ráda, že mě rodiče navštívili.

      Delete
  3. Vypadá to, že jsi tam moc spokojená, což je super! Užívej naplno, moc hezké fotky :))

    ReplyDelete
  4. Máš krásne inšpiratívne fotky...na Malte som ešte nebola, no vždy som to mala v mojom zozname a vyzerá to tam veľmi pekne <3
    Simple but significant

    ReplyDelete
  5. Máš krásný fotky!! :) Na Maltě jsem ještě nikdy nebyla, ale vypadá to super. A gratuluju k absolvování kurzu :)

    GrünHauz
    Š.

    ReplyDelete
  6. to musela byť paráda! hneď by som išla na taký kurz :D

    ReplyDelete
  7. vyzerá to skvelo a tiež by som tam šla :) o rok možno :)

    AKO SI NÁJSŤ SVOJ ŠTÝL?

    ReplyDelete
  8. Jéjo, šikuľka. :) Tie debaty v triede museli byť inak fakt zaujímavé. ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete
  9. Jee, to je skvělé. Teda s nacházením kamarádů máš pravdu, jen tak ti někdo nehty neudělá. :D Moc pěkné fotky a gratuluji k certifikátu!:)

    ReplyDelete
  10. Páni, C1 moc Ti gratuluju!!! Já jsem tak A2+, jazyky mi moc nejsou :D S holkama vám to moc sluší. Je až neuvěřitelné, kolik kamarádek sis tam našla. Mě by bylo líto, a bych odjížděla. Vím, že by mi strašně chyběly :D Užij si zbytek přázdnin ♥

    WantBeFitM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moc děkuju! Já zase nejsem na matiku, chemii a fyziku. :D Každému jde něco. :D
      O tom jsou jazykové kurzy, vždycky je to loučení těžké... Ale stojí to za to! S kamarádkou z Litvy si stále voláme a určitě se plánujeme vzájemně navštívit. :)

      Delete
  11. Gratuluji! Ty zážitky musí stát za všechno. Na příští rok se po takovém kurzu určitě také podívám.

    ReplyDelete
  12. Taky ti přijde teď tak zvláštní být doma a navrátit se zase do reality? :D Já se v pondělí vrátila ze třítýdenní práce v Bulharsku a vůbec si na ten domov nemůžu zvyknout, tak mě zajímá, jak to máš ty? :) Fotky jsou opět nádherné, úplně z nich křičí radost a pohoda, jak moc sis to užila a tak :) gratuluji moc k obdrženému certifikátu! :)

    https://taukecana.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, návrat do reality byl dost náročný. :D Já si doma zvykla rychle, ale ta brigáda na mě byla moc. :D
      Moc ti děkuju! :)

      Delete
  13. Jsem tu trochu později, ale i tak doufám, že ještě mohu popřát hodně štěstí v autoškole! Tenhle celý výlet jsem ti záviděla (v tom nejlepším slova smyslu! :D) a hodně fotek jsem viděla i na instagramu. Je to tam fakt krásné. Přijde mi skvělý, že si to zakončila certifikátem a ještě lepší, že na takové úrovni! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moc děkuju! Autoškolu už mám naštěstí za sebou, ale byl to porod, no hrůza. :D
      Mám radost, že se ti fotky a články líbily. <3

      Delete
  14. To vypadá jako naprostá idylka. Hned bych také někam takhle vyrazila. Jinak gratuluji k C1 :)

    ReplyDelete
  15. Parádní fotky, takovou dovolenou s kámoškama bych taky chtěla někdy zažít. Každá máme v tomhle trochu jiný vkus, jedna by chtěla exotiku v Asii, další zase cestovat karavanem, tak snad se nějak na příští rok domluvíme :)

    ReplyDelete

Děkuji za každý komentář!