hello from Malta!

21.7.19


Ahoj! Konečně jsem se trošku zotavila, nasedla do letadla a přistála na Maltě! Ještě před týdnem jsem byla hospitalizovaná v nemocnici. Nečekaně mě chytl zánět slepého střeva, který mi málem zkomplikoval celý můj Malta trip. Ale víte co? Já jsem vlastně ráda. Život nám neustále hází klacky pod nohy a je jen na nás, jak se s nimi vypořádáme. Uvědomila jsem si, že jsem vlastně vděčná za tu jistotu, že mě slepák na Maltě ani nikde jinde už nechytne. Všechno se to semlelo za pět minut dvanáct, ale měla jsem to štěstí, že jsem mohla nakonec odletět.



V sobotu ráno jsem vystoupila v Praze na letišti. S sebou jsem měla kufr, batoh jako příruční zavazadlo, mamku na pomoc při odbavení a tři zašité rány na břiše. Let byl celkem rychlý a bez problémů. Na Maltě už mě čekal milý Ital, který mě odvezl z letiště k mojí nové host family u které strávím tři týdny. 


Během včerejšího odpoledne jsem se zatím jen rozkoukávala. Seznámila jsem se se spolubydlícími (Francouzka a Češka), s rodinou a s mým pokojem, který bude mým "doma" pro následující dny. Společně jsme povečeřeli a já jsem se s mojí novou kamarádkou z Francie vydala na večerní procházkou městem Gzira. Doteď nechápu, kde se ve mně vzala ta odvaha ji hned první den oslovit a seznamovat se, ale risk je zisk!

Prošly jsme cestu k jazykové škole, obešly jsme blok, kde bydlíme a nakonec jsme zavítaly na krásnou promenádu, kde to opravdu žilo. Narozdíl od ostatních částí Malty je Gzira opravdu živým centrem, kde najdete většinu kosmopolitních studentů ze všech koutů světa!



Zítra bude můj první den ve zdejší jazykové škole, tak se moc těším a doufám, že budu mít nějakou fajn třídu.! Odpoledne mám v plánu menší výlet s francouzskou kámojdou, tak snad se všechno vydaří. <3

29 comments

  1. Panejo, s tím slepákem to bylo teda jen tak tak, ještě, že to dobře dopadlo. :-)
    Do Itálie bych se také někdy chtěla podívat, ale kdo ví. Doufám, že si tam svůj jazykový pobyt užiješ a přiučíš se mnoha novým věcem. :-)

    ReplyDelete
  2. Kamarádka byla na Maltě a zamilovala si to tam. Mě to až tak neláká, ale tedy na fotkách vypadá krásně, to jo:)
    Jinak s tím slepákem jsi měla vlastně docela štěstí, chytit tě to o něco později, tak se ti něco mohlo stát třeba v letadle nebo na té Maltě...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já doufám, že si to tu také zamiluji! <3
      Přesně tak, nakonec jsem byla ráda. :D

      Delete
  3. Tak užívej na maximum a doufám, že se třídou budeš spokojená! Fotky jsou krásné :))

    ReplyDelete
  4. Aspoň, že se to stihlo před odletem a nekompilovalo se Ti to na Maltě :) Užij si jazykový kurz!

    WantBeFitM

    ReplyDelete
  5. Jeee, to jsem ráda, že jsi nakonec odjela. Přeju hodně štěstí a moc se těším na fotky a zážitky. Bedlivě tě budu sledovat ❤.

    Verča ze Ztracena v Praze I KNIŽNÍ SÉRIE NEŽ JSEM TĚ POZNALA I RECENZE

    ReplyDelete
  6. Tak přeji hodně štěstí a ať se ti tam líbí ♥ Maltu bych moc ráda jednou navštívila ♥
    READING WITH LUCY

    ReplyDelete
  7. Ty jsi drsná! Týden po operaci, to je aspoň odvaha. Držím palce, ať se vše rychle zahojí a ty si můžeš užít Maltu i s koupáním a nočním životem, zkrátka tak nejvíc naplno, jak je to jenom možné. <3

    ReplyDelete
  8. Tak snad jsi první den ve škole zvládla :)) Držím palce, ať už je ti jenom dobře :)

    Another Dominika

    ReplyDelete
  9. Super, že to nakonec všechno dobře dopadlo! :)

    MY TRAVEL ELIS-T

    ReplyDelete
  10. Držím palce, nech a všetko zahojí, ako má. Si inak frajerka, že ťa slepák nezastavil a išla si aj tak. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete
  11. Jsem moc ráda, že ti to nakonec takhle pěkně vyšlo a že se cítíš trochu líp. Pobyt na Maltě si hlavně pořádně užij, vypadá to nádherně a já jen tiše závidím (a sleduju tvé ig stories, abych si to z dálky taky trochu užila :D).

    ReplyDelete
  12. nakoniec to dobre dopadlo uff :) uži si to tam a veľa sa nauč :)

    ReplyDelete
  13. Opět na Maltě? :) tak si to moc užij! Hlavně že ten slepák dobře dopadl a výlet ti nakonec vyšel. :)

    ReplyDelete
  14. Jo Malta je nádherná. Byla jsem tam asi před pěti lety a určitě se tam ještě vrátím. Poslední dobou jsem si ale velmi zamilovala hory. Jezdila jsem na ně převážně v zimě, ale pak jsem vyrazila i v létě a byla jsem nadšená. Vždy si s kamarády vezmeme jen stany a vyrážíme objevovat krásy rakouských Alp.

    ReplyDelete

Děkuji za každý komentář!