Chester, Velká Británie

Víkendové výletění // Weekend trips

6.8.18

Opět přicházím s vyprávěním! Tentokrát se pokusím sepsat všechny zážitky z výletu, který jsme podnikli s mojí host family o posledním víkendu, který jsem v Anglii strávila. Sedím v Pretu, popíjím latte s kokosovým mlékem, které jsem si zamilovala možná proto, že nemám ráda kokos.
Ještě před tím bych ráda zmínila páteční večer, který byl neobyčejný tím, že jsem byla na goodbye dinner, protože většina z mých kamarádek se v sobotu vracela zpět domů do Německa, Švýcarska nebo Česka. Kromě večeře na rozloučenou jsem v pátek podstoupila ještě jedno překvapení, zejména pro babičku a dědu, ale o tom až doma, třeba si ani nevšimnou!


V pátek jsme se tedy dohodly, že si vyrazíme na večeři. Naše šestka (2x Švýcarsko, 2x Turecko, Německo a Česko) se vydala do jedné z místních italských restaurací, abychom si pochutnaly na italské kuchyni a rozloučily se. Dala jsem si těstoviny. Po večeři jsme se ještě přesunuly do jedné z místních pubs. Místo piva jsme si objednaly společné churros, které ihned stalo jedním z nejlepších jídel, které jsem tu měla!




Na konci dne jsme se naposled rozloučily a slíbily si, že zůstane v kontaktu a třeba se i někdy v budoucnu navštívíme, kdo ví.

V sobotu jsem byla jen v centru Chesteru, kde jsme s Verčou procházely místní obchůdky, hledaly suvenýry a dosud neobjevené uličky. Na oběd jsme se společně s Verči ségrou Kristýnou rozhodly pro TheFlowerCup, kde servírujé vynikající sandwiche! Posuďte sami. V sobotu se už kromě odjezdu italských spolubydlících nic zajímavého nekonalo.


Neděli jsme nastartovali, jak nejlépe jsme mohli. A to lívanci ke snídani, na kterých si pochutnala celá rodina. Asi vám dělám chutě, ale nemůžu to tu nechat bez fotky, kde kromě dalšího jídla najdete i Scruffyho.


Aby jste si nemysleli, že tu jen jím (i když je to pravda), tak vám prozradím, že v neděli jsme byli na výletě v severním Wales. V poledne naše americko-anglicko-česká rodinka (a Scruffy) vyrazila dvěma auty nejdříve do přístavního města Porthmadog, kde jsme si dali piknik (ano, opět jídlo) a prošli se podél přístavu


Jela jsem v autě s Kristýnou, Zachem a Calemem. Pouštěli jsme si anglické písničky z mého playlistu na Spotify a kochali se okolní krajinou, která mi maličko připomínala Šumavu. Krista, Martin a Scruffy jeli v bílém trucku, který je vidět před námi.


Klasický anglický oběd - brambůrky a čokoláda a okrasné ovoce nesmí chybět!




Porthmadog byl krásný, domy, příroda a prostředí mi připomínaly rakouská městečka. Pokračovali jsme dál, na místo, kde byl dům se zahradou, kvůli kterému jsme celý výlet podnikli. Na místě vystoupil Zach a jeho rodiče, prohlédli si pozemek a asi usoudili, že není o co stát, a tak jsme pokračovali dále. 

Naší další zastávkou bylo jezero Bala, které se nachází v národním parku Snowdonia. Krista říkala, že je to jedno z jejích nejoblíbenějších míst Wales. Dali jsme si zmrzlinu, procházeli jsme se podél jezera, kde byla spousta rodin s dětmi, jako u moře. Zach se Scruffym vlezli po kolena do vody (Scruffy narozdíl od jeho páníčka neměl boty stále na sobě) a jeli jsme dál.




Posledním místem, které jsme navštívili byl Llanycil, který leží blízko města Bala. Bylo to opět krásné jezero. Odvážlivci jako Kristýna, Zach a Scruffy se vykoupali. Na konci dne jsme se unavení vraceli domů a těšili se na domácí burgery - večeři.



Post a Comment

Děkuji za každý komentář!